Barendrecht / IJsselmonde 4

Het Team:

Barendrecht / IJsselmonde 4 (klasse 4A, vrijdag)

1. 8319553 Jean-Peter van Sprang 1699
  2. 8310896 Rutger Smit                         1468
  3. 7491044 Hans Kleinloog                 1415
  4. 5950142 Bert Broerse                      1413
  5. 7505454 Meindert de Neef           1385
  6. 6069360 Arjo van Dijk                      1372
  7. 8605696 Herman Oomens             1321 Teamleider
  8. 8393308 Stefan Wijnbelt                1085

Reserve:

1. 8483178 Marcel Wijnen                  1430

Het 4e team is dit seizoen ingedeeld in poule 4A en wil promoveren naar de 3e klasse.
De stand in RSB klasse 4A
Linkje naar de individuele score op de RSB site voor het 4e team

Wedstrijden seizoen 2017-2018:

4.111 ma 25-sep SOF/DZP 3 – Barendrecht/IJsselmonde 4 :    1 – 7

Op maandag 25 september reisde team 4 zuidwaarts richting Sommelsdijk voor de eerste wedstrijd van het seizoen 2017/2018 in de vierde klasse. Enige spanning voor het onbekende was toch wel merkbaar. Team 4 had vele personele mutaties ondergaan en ook de kersverse teamleider annex chauffeur annex reisleider moest de nieuwe spelersgroep nog op waarde schatten. Bovendien moesten we al meteen gebruik maken van een bereidwillige invaller. En hoe sterk zou onze tegenstander eigenlijk zijn? Ook een combi-vereniging: SOF/DZP3 die vorig seizoen nog in de derde klasse uitkwam. Potentieel sterk, want niet voor niets derde klasse. Aan de andere kant kon het meevallen. Ze waren immers gedegradeerd. Met zo weinig voorkennis kon er van een strategische indeling geen sprake zijn. Jean-Peter was bereid om aan bord 1 plaats te nemen, gevolgd door 2) Hans, 3) Meindert, 4) Arjo, 5) Bert, 6) invaller Erik Wijnbelt, 7) Stefan en 8) Herman. Hans had binnen no time het eerste punt al binnen, en dat zou de opmaat betekenen voor een gedenkwaardig avondje in de polder. Niet veel later meldde Arjo het tweede bordpunt, gevolgd door Bert. Bert speelde met wit op 5  en zijn tegenstander was zo vriendelijk zijn pionnen en stukken niet zo goed te ontwikkelen, waardoor Bert in het middenspel positioneel overwicht had. Na de winst van een centrumpion, viel zijn tegenstander met een pion aan, maar vergat daarbij dat Bert hem mat in een kon geven, dankzij een gepend stuk.  Bert meldde olijk aan de teamleider dat hij gedaan had waarvoor hij binnengehaald was. Toen even later ook Meindert de winst binnensleepte, hadden we na vier partijen al minimaal een gelijkspel gehaald. Maar er bleek nog meer in het vat te zitten. Herman’s tegenstander had zichzelf in een beroerde stelling gemanoeuvreerd waarbij een aantal stukken volledig vleugellam ingeklemd stonden. Herman kon kennelijk niet goed overweg met alle vrijheid, waardoor Jos langzaam maar zeker toch weer lucht kreeg. Een totaal verkeerd ingeschatte doorbraak van Herman liep maar ternauwernood zonder kleerscheuren af. Gesterkt door zoveel geluk sloeg Herman resoluut een vredesvoorstel af, om meteen toe te slaan en een pion buit te maken. Een tweede pion volgde waarna Jos zich gewonnen gaf.  Het geduld van invaller Erik werd danig op de proef gesteld. Hij moest met enorm materiaalvoordeel toch echt eerst het hele bord leegvegen voordat Philippe opgaf. Stefan pakte in het eindspel pas materiaal voordeel, maar dat was dan ook meteen doorslaggevend. Er stond nu 0-7 op het bord. Het was al een gekke avond, maar zou het nog mooier worden? Nee dus. Jean-Peter had prima spel, maar liet in de eindfase een paar steekjes vallen. Mark Lagendijk was zo laat op de avond nog steeds goed wakker, en hij redde daarmee de eer voor SOF/DZP. Eindstand 1-7. In een bedwelmende overwinningsroes reden we door de pikdonkere polder terug naar Barendrecht en IJsselmonde.

4.122 do 26-okt Fianchetto 4 – Barendrecht/IJsselmonde 4 . – .

4.132 vr 17-nov Barendrecht/IJsselmonde 4 – Sliedrecht 5 . – .

4.141 di 12-dec PASCAL 3 – Barendrecht/IJsselmonde 4 . – .

4.153 vr 2-feb Barendrecht/IJsselmonde 4 – CSV 5 . – .