Barendrecht / IJsselmonde 3

Het team speelt thuiswedstrijden op vrijdagavond bij IJsselmonde. Adres: Veenoord 15, Rotterdam. De speelzaal is de aula in het LMC Nova College (Veenoord VMBO). Teamcaptain Herman Oomens.

  1. 7655945 Paul Visschedijk 1483
  2. 8605696 Herman Oomens 1453
  3. 8324525 Tom Godthelp 1437
  4. 6953177 Wim Heinen 1431
  5. 7491044 Hans Kleinloog  1402
  6. 5950142 Bert Broerse 1402
  7. 8378590 Joost Mooijweer 1374
  8. 8283176 Ab Kruijt 1302

Speelschema

DatumWedstrijdUitslag
30 sep 2022Spijkenisse2 - Barendrecht/IJsselmonde35,5 - 2,5
11 nov 2022Barendrecht/IJsselmonde3 - Hoeksche Waard24,5 - 3,5
8 dec 2022De Pionier2 - Barendrecht/IJsselmonde32 - 6
17 feb 2023Barendrecht/IJsselmonde3 - Fianchetto34 - 4
20 mrt 2023Krimpen a/d IJssel3 - Barendrecht/IJsselmonde37 - 1
25 apr 2023HI Ambacht1 - Barendrecht/IJsselmonde3
26 mei 2023Barendrecht/IJsselmonde3 - Messemaker2

Wedstrijdverslag Krimpen aan den IJssel 3 – Barendrecht / IJsselmonde 3

Ondanks een volledige teambezetting reisden we toch met enige spanning af naar het – in ieder geval op papier – zeer sterke Krimpen. Niet alleen was de gemiddelde teamrating van Krimpen 250 punten hoger dan onze eigen teamrating, ook al hun individuele spelers waren zonder uitzondering sterker dan onze spelers. Dus ook tactische opstellingen zouden Krimpen geen pijn doen. Helaas kwamen onze bange vermoedens uit. Alleen Bert en Hans sleepten een half puntje binnen, alle andere partijen gingen jammerlijk verloren. Eindstand 7 – 1.

Wedstrijdverslag Barendrecht/IJsselmonde3 – De Pionier2

Ook nu weer met twee invallers afgereisd naar Hellevoetsluis voor de wedstrijd tegen Pionier2. Maar met Gunther en Rinus wel twee geweldenaren in onze gelederen. Beiden haalden hun punt binnen. Even daarvoor had Ab zijn partij al razendsnel gewonnen, en punt 4 werd door Herman binnengehaald. Herman’s overwinning was een klinische: in het middenspel kon Herman door een combinatie een pion van Bonne buit maken. In het eindspel met alleen paarden en pionnen verloor Bonne nog twee pionnen waarna hij de strijd opgaf. Bert zat voor zijn doen lang achter het bord. De verklaring bleek uit de klok: Bert had nog 1 uur en 10 minuten op de klok terwijl zijn tegenstander nog maar 5 minuten had. Maar ook Bert haalde de volle winst binnen: 5-0. Wim kwam niet in tijdnood en speelde een degelijke partij. In het eindspel haalde Wim zijn toren via de flank erbij voor een beslissende aanval op Sheila’s koning. In de verdediging sneuvelde de toren, waarna Sheila opgaf: 6-0. Tom speelde een mooie partij maar in het eindspel was de gebruikelijke scherpte even weg. Niet alleen verzuimde hij een promotiekans te verzilveren, even later gaf hij pardoes zijn toren en daarmee de partij weg. Hans verhief het verdedigen van een slechte stelling tot een ware kunst. Hij hield het lang vol, maar het verlies was uiteindelijk niet te voorkomen. Eindstand 6-2 en onze tweede overwinning dit seizoen. Zie ook het mooie verslag op de site van de Pionier.

Wedstrijdverslag Barendrecht/IJsselmonde3 – Hoeksche Waard 2

De eerste thuiswedstrijd, nu met ‘slechts’ 2 invallers. Gunther blijkt een supersub want hij won zijn partij met verve. Ook Bert en Paul hadden de winst snel op zak. Ab speelde remise. Ron was helaas veel te snel klaar en ook Wim kon zijn partij niet in winst omzetten omdat hij in een Grob opening verstrikt raakte. Herman kwam desastreus uit de opening met drie pionnen achter. Normaal ligt verlies dan voor de hand, maar de tegenstander drukte onvoldoende door en diep in het eindspel kantelden de kansen zelfs. Door een verkeerde voortzetting werd de remisemarge weer groter en dit werd door beide spelers gretig besloten. De stand was hierdoor op 4 – 3 gekomen met alleen Tom nog achter het bord. Ongewis van de stand verwierp Tom een remiseaanbod, waarmee de teamwinst binnen zou zijn. Hij speelde door en kwam toch behoorlijk onder druk te staan. Verlies lag op de loer, maar dat wist Tom in extremis tot remise om te buigen. Wat een spanning en sensatie, maar de winst is binnen: 4,5 – 3,5

Wedstrijdverslag Spijkenisse2 – Barendrecht/IJsselmonde3

Het team van Barendrecht/IJssselmonde3 vertrok met drie invallers naar Spijkenisse voor de eerste RSB competitiewedstrijd. De open brug gooide bijna roet in het eten, maar met een kleine vertraging kon de wedstrijd toch beginnen. Hans had een engeltje op zijn schouder. Hij vergat volledig dat zijn dame instond die natuurlijk gretig van het board geslagen werd. Twee zetten later kon Hans echter de dame van zijn opponent verschalken met een mooi vorkje. Na de blunders van beide kanten kon Hans verder met een stuk meer en zijn tegenstander zag daar al snel geen heil in. Gunther kneep naar eigen zeggen zijn tegenstander steeds meer fijn totdat deze ook opgaf. Teamcaptain Herman zat aan bord 2 te prutsen in de opening en verloor al vrij snel een pion. De remisemarge werd echter nooit overschreden en dat werd dan ook de uitslag. Deze 2,5 punt was meteen de totaalscore voor Barendrecht/IJsselmonde want de rest van de partijen gingen jammerlijk verloren.

De site voor Groot IJsselmonde om lokale schaakinformatie op te halen.